FAQ – najčešće postavljana pitanja

Kako bismo potencijalnim kandidatima  pomogli da na najjednostavniji način prođu proces selekcije, pripremili smo odgovore na pitanja koja smo tokom godina našeg poslovanja najčešće dobijali od kandidata za posao.

Koliko često oglašavate otvorene pozicije na sajtu?

Najčešće tri puta godišnje, ali bez obzira na objavljivanje otvorenih konkursa možete da se prijavite u našu bazu potencijalnih  kandidata za posao iz koje pozivamo kandidate čim se ukaže potreba za određenim kadrovima.

Mogu li da se prijavim slanjem CV-ja?

U Bosisu nije praksa da kandidati šalju svoje biografije.  Prijavljivanje se vrši isključivo popunjavanjem elektronskog formulara koji se nalazi na našem sajtu.

Koliko mi je vremena potrebno da se prijavim za posao?

Za prijavljivanje je potrebno maksimalno 15 minuta. Elektronski formular za prijavu je veoma jednostavan za popunjavanje i sadrži isključivo pitanja koja se odnose na Vase lične podatke i očekivanja.

Ko ima pristup mojim podacima kada se prijavim?

Podaci svih kandidata su strogo poverljivi i pristup njima imaju samo naši zaposleni koji učestvuju u procesu selekcije kandidata.

Kako da znam da Vam je stigla moja prijava?

Nakon što pošaljete prijavu u roku od 24 časa će Vam na mejl koji ste naveli u prijavi stići odgovor da smo dobili Vašu prijavu i da se ona nalazi u našoj bazi kandidata. Ukoliko Vam odgovor ne stigne obavezno proverite junk/spam folder jer postoji mogućnost da server ne prepozna naš mejl kao poverljiv izvor. Ako i dalje ne dobijate odgovor od nas, možete da nas kontaktirate na sajt@bosis.rs

Kako ćete stupiti u kontakt sa mnom?

Kandidate kontaktiramo na mejl  koji ste ostavili u prijavi, a nakon toga Vas pozivamo I telefonom koji ste takođe naveli u prijavi i iz tog razloga je veoma bitno da u prijavnom formularu tačno popunite Vaše kontakt podatke.

Šta sve uključuje proces selekcije?

Proces selekcije se sastoji od testiranja, grupnog I individualnog intervjua.

Pokušavam da pošaljem prijavu, ali mi se stalno pojavljuje greška?

Proverite da li ste popunili sva obavezna polja u prijavnom formularu odnosno ona koja su obeležena zvezdicom. Ukoliko i dalje imate problema možete da nas kontaktirate na mejl sajt@bosis.rs kako bismo ih u najkraćem mogućem roku rešili.

Imam radno iskustvo koje nije upisano u radnu knjižicu, da li treba to da pomenem u prijavnom formularu?

Obavezno navedite sva radna mesta na kojima ste radili bez obzira da li ste bili prijavljeni ili ne kako bismo imali što detaljnije informacije o Vašem radnom iskustvu.

Moje zanimanje nije vezano za radno mesto na koje se prijavljujem, da li imam ikakve šanse ako se prijavim?

Naravno da imate ukoliko ste spremni da se osposobljavate i učite za rad na određenom radnom mestu. Ukoliko prođete proces selekcije i dođe do zaposlenja biće Vam obezbeđena interna obuka na kojoj ćete usvojiti sva znanja koja su Vam neophodna za rad na novom radnom mestu.

Kako izgleda individualni intervju?

Na individualnom intervjuu ćete imati prilike da nam kažete nešto Više o sebi što nismo imali priliku da saznamo iz prethodnih krugova selekcije, kao i da Vi saznate sve što Vas interesuje o Bosisu i radnom mestu za koje ste se prijavili.

Nisam prošao testiranje, da li mogu da se ponovo prijavim ili nikada više neću imati priliku da se zaposlim kod Vas?

Imate priliku da se prijavite za posao za drugo radno mesto kod nas čak iako ste prvi put bili neuspešni na testu.Želimo Vam uspeh.

Da li postoji probni rad u Bosisu?

U Bosisu ne postoji probni rad niti volonriranje. Novozaposleni se prijavljuju od prvog radnog dana na određeno vreme do isteka 2 godine kada se zaposlenima menja Ugovor na neodređeno vreme

Da li u toku rada mogu da tražim premeštaj na drugo radno mesto ukoliko shvatim da mi više odgovara?

Obratite se Vašem neposrednom rukovodiocu ili službi Ljudskih resursa i porazgovarate o mogućnostima za eventualni premeštaja.

Kako izgleda trening novozaposlenih u Bosisu?

U Bosisu ćete najpre proći orijentaciju i socijalizaciju, a nakon toga obuku za radno mesto na kojem ćete raditi. Plan obuke je unapred jasno definisan i bićete sa njim upoznati od prvog dana rada. Pored toga ćete nastaviti obuke u skladu sa planom razvoja koji ćete definisati zajedno sa Vašim rukovodiocem.

Da li je za sva radna mesta neophodno prethodno radno iskustvo?

Radno iskustvo nije neophodno samo za radna mesta gde je u uslovima konkursa to jasno navedeno. Bosis ima i strategiju zapošljavanja mladih tako da od kandidata ne očekujemo prethodno radno iskustvo Takođe potencijalnim zaposlenima nudimo Program Nova karijera.

Da li je redovna plata?

Plata u Bosisu je redovna i isplaćuje se svakog 25. u mesecu na tekući račun zaposlenog. Saznajte koje sve benefite nudimo našim zaposlenima.

Da li zapošljavate maloletnike u sezoni?

Bosis ne zapošljava lica ispod 18 godina. Strategija zapošljavanja nam je takva da nemamo sezonske radnike.

Da li plaćate putne troškove zaposlenima?

Da, svim našim zaposlenima plaćamo putne troškove u visini mesečne karte za gradski prevoz.

Da li placate prekovremene sate?

Da, svim zaposlenima plaćamo prekovremene sate u skladu sa Zakonom.