BOSIS NA PRVOJ SRPSKOJ CSR INDEX LISTI

među 20 vodećih društveno-odgovornih kompanija koje su dobile zvanično priznanje

CSR indeks

CSR Indeks Srbija je alat kojim se prepoznaju, nagrađuju i promovišu dobre prakse poslovanja u Srbiji koje su u skladu sa principima održivosti.

Ulazak na listu CSR Indeksa predstavlja

  • potvrdu liderstva u CSR-u
  • prepoznavanje i priznanje dobrih CSR praksi

Indeksiranje kompanije podrazumeva podnošenje dokaza o sprovođenju društveno odgovornih praksi u kompaniji i njihovo ocenjivanje od strane CSR indeksa.

Alat za ocenjivanje se sastoji iz preko 100 indikatora koji su podeljeni u 5 kategorija:

korporativno upravljanje
lokalna zajednica
radno okruženje
tržište
životna sredina

Srbija je prva zemlja u regionu Zapadnog Balkana koja ima nacionalni CSR indeks koji su pokrenuli Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a.

CSR Indeks je metodologija koja omogućava objektivno poređenje performansi kompanija u kontekstu društvene odgovornosti u odnosu na očekivanja i svetske standarde.

Bosis se tako našao u prestižnom društvu velikih kompanija koje posluju u Srbiji, kao što su

Prolazak kroz indeksiranje je prilika za benchmarking,
evaluaciju i unapređenje praksi.

Popunjavajući upitnik, kompanija ima priliku da prikupi sve informacije o CSR-u, sa različitih biznis funkcija na sistematičan način. To je prilika za bolje razumevanje svojih politika, procedura, praksi i inicijativa.

Sve kompanije dobijaju detaljan izveštaj sa informacijama o nivou ispunjenosti indiktora, ostvarenim poenima, performansi u različitim kategorijama i svom mestu na rang listi, ali bez mogućnosti uvida u rang i broj poena drugih kompanija.

Saznajte ko se sve našao na prvoj nacionalnoj CSR indeks listi

http://csr-index.rs/rezultati