Etičnost

Naša reputacija odgovorne kompanije i poverljivog partnera je jedno od naših najbitnijih sredstava za ostvarenje uspeha. Kako bismo očuvali našu reputaciju, u radu se pridržavamo visokih etičkih standarda, poštovanja naših K3P vrednosti i neprestano se preispitujemo.

Kada nismo sigurni, preispitujemo se

Ako smo u bilo kom trenutku nesigurni šta da uradimo postavljamo sebi sledeća pitanja.
 • null
  Da li je legalno?
 • null
  Da li je u skladu sa našim procedurama?
 • null
  Da li oslikava Bosisove vrednosti i etičke principe?
 • null
  Da li poštuje naše zaposlene, stejkholdere, klijente, partnere i društvenu zajednicu?

Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja ,,NE’’

zaustavićemo proces donošenja odluke i potražiti pomoć od službe za pitanja održivosti.

Isto očekujemo i od Vas

Ukoliko ste nesigurni potražite pomoć od službe za pitanja održivosti

Centar za etičnost

U šta verujemo

Mi smo pošteni Mi smo poverljivi Mi poštujemo druge Mi smo hrabri Mi dobro rasuđujemo Mi smo odgovorni
Ono što kažemo je uvek tačno i transparentno. Otvoreni smo u međusobnoj komunikaciji i u komunikaciji sa drugima. Naša reč ima vrednost. Ispunjavamo obećanja jedni prema drugima i prema našim stejkholderima. Mi uvek i bez kompromisa radimo ono što je ispravn. Sa svima se odnosimo sa poštovanjem. Cenimo doprinos drugih i uvažavamo različita mišljenja. Uvek se zalažemo za ono što je ispravno i pravedno. Mi ništa ne prikrivamo i prijavljujemo loše stvari kada ih vidimo. Dobro razmislimo pre nego što nešto uradimo. Mi koristimo našu svrhu, vrednosti i etičke principe kao filtere koji nam pomažu u donošenju odluka. Snosimo odgovornost za naša dela. Priznajemo naše greške i brzo ih ispravljamo. Podržavamo one koji rade ispravno i postavljaju pitanja kako bi došli do rešenja.
Uvek se pridržavamo zakona i Bosisovih procedura Ne pravimo kompromise koji dovode u pitanje poštenje Samo kažemo ne Pravimo dobre izbore Pažljivo birajte poslovne partnere Kažemo sve što imamo
Ali to je najmanje što možemo da uradimo- živimo naše vrednosti i etičke principe. Odbijamo svaki posao koji ne možemo da uradimo legalno i etički. Ne dozvoljavamo da nas pritisak uspeha natera da uradimo nešto što znamo da je pogrešno. Odbijamo da izvršimo zadatke za koje znamo da su ilegalni i neetični. Niko nema prava da nas natera da uradimo nešto čime ćemo prekršiti zakon, naš Kodeks, procedure i etičke principe. Koristimo naše vrednosti i etičke principe kao filtere koji nam pomažu u donošenju odluka Biramo one koji dele naše vrednosti i visoke standarde etičnosti u poslovanju. Ne dozvoljavamo nikome da naruši našu reputaciju i naš brend nelegalnim ili neetičnim delovanjem u Bosisovo ime. Ako sumnjamo da je neko- kolega ili poslovni partner umešan u neetičke aktivnosti održavamo naše vrednosti i organizacionu kulturu i to prijavljujemo. Ako posumnjamo u neko ponašanje, razgovaramo o tome. Smatramo da je priznavanje grešaka i preduzimanje aktivnosti za ispravljanje odgovorno ponašanje.

Šta to znači za vas

Svakodnevno poštujemo i živimo naše vrednosti
3pk
 • Kvalitet


  Naš način rada
  Sve što radimo radimo kvalitetno. U Bosisu je kvalitetan proizvod isto što i zadovoljstvo klijenta zato svi zajedno težimo da naše aktivnosti obavimo najbolje moguće i osiguramo da krajnji proizvod bude izuzetan. Kvalitet proizvoda za nas znači da je on besprekoran što pokazuje broj naših lojalnih klijenata.

   

 • Pouzdanost


  Uvek možete da verujete u ono što kažemo i radimo
  Oslonite se na nas kao na pouzdanog partnera, dobavljača, poslodavca i člana lokalne zajednice. Osnova naše pouzdanosti je dvosmerna komunikacija koju razvijamo sa svim zainteresovanim stranama, kao i poštenje u svim našim odnosima sa njima. Odgovorno ponašanje i vođenje biznisa obezbedilo nam je poverenje i lojalnost klijenata, zadovoljstvo i angažovanost naših zaposlenih, partnerstvo sa dobavljačima i imidž posvećenog člana lokalne zajednice koji traju već tri i po decenije.

   

 • Partnerstvo


  Ka zajedničkom cilju
  Mi težimo i verujemo u razvijanje dugoročnih partnerstava i ostvarivanje zajedničkih ciljeva unutar i van Bosisa. Unutar Bosisa to ostvarujemo građenjem jakih timova kod kojih razvijamo odnose podrške i brige koje prenosimo i na naše poslovonje i aktivnosti van Bosisa.

   

 • Progres


  Stalnim napredovanjem do izuzetnosti
  Neprestano pratimo, analiziramo i primenjujemo nove trendove koji se odnose na tehnologiju i proizvode. Težimo i da razvijamo naše zaposlene prepoznajući njihov potencijal za napredovanje i učenje i obezbeđujući im obuke kako bi unapredili svoja znanja. Ekspertizom i napredovanjem svaki pojedinac doprinosi da Bosis napreduje i bude izuzetan i konkurentan na tržištu.

Naši proizvodi su etički

Kompanija Bosis vidi svoju značajnu ulogu u čuvanju i osnaživanju svih Vaših brendova. Naši proizvodi su svakodnevno podsećanje da smo mi ono što pravimo i prodajemo. Primenjujući principe etičkog proizvoda i marketinga, postavljamo klijente na prvo mesto svega što radimo i na taj način ispunjavamo naš veliki cilj.

Etički proizvodi

Naši principi za etičke proizvode

Istinitost i jasnost celokupnog poslovanja
Fer cenovna politika
Osiguranje transparentnosti saradnje
Zaštita podataka o klijentu i privatnost

Posvećenost održivim izvorima i zaštiti ugroženih
Aktivno slušanje i smisleno odgovaranje na sva pitanja klijenata
Kontinuirano unapređenje naših proizvoda i servisa

Odgovorno donosimo odluke o investiranju

Pri donošenju odluka koje se tiču investiranja vodimo se ESG faktorima odgovornog investiranja kako bismo smanjili rizike koji se mogu javiti pri investiranju.

Vodimo računa da naše odluke nemaju negativan uticaj na životnu sredinu (E-environment),  naše zaposlene, stejkholdere i lokalnu zajednicu (S-social) i da ne krše naša pravila, procedure i zakon (G-governance).

Environment

Social

Governance